Kenneth Gärdestads sista låt

Den 3 mars var det exakt 5 år sedan Kenneth Gärdestad gick bort i sjukdom.
Kenneth och jag skrev tillsammans hans sista utgivna låt ”Måla mig i akvarell”.

Jag ringde Kenneth för ett antal år sedan för att fråga om han ville skriva en text till min musik. När han lyssnat på några låtar sa han att han tyckte om min röst och soundet. Vi sågs och filosoferade om livet, pratade om Ted och alla sångtexter. Kenneth berättade att Ted hade tre önskemål angående sångtexterna: Att de skulle vara kärleksfulla, att de sluta lyckligt och vara tidlösa så att människor skulle minnas och sjunga dom för alltid. Han berättade även att han tyckte det var svårt att skriva till kvinnliga artister. Han hade försökt skriva till Agnetha Fältskog men det gick inte. Trots det ville han ändå göra ett försök om jag skickade musik.
En dag damp det ner ett mail där det stod ”Måla mig i akvarell”. ”Det blev många vinkvällar men här är texten”, stod det lite skämtsamt. Efter en del justeringar var låten klar. Vi fortsatte ses hemma hos Kenneth där jag spelade på Teds piano och sjöng melodier vi skulle arbeta vidare med och vi hoppades på att kunna fortsätta samarbetet med fler texter.

Tyvärr så blev det ju aldrig så eftersom Kenneth gick bort 3 mars 2018. ”Måla mig i Akvarell” blev hans sista utgivna låt. Med Kenneths undran ”vad tycker folk om låten?” vill jag visa upp alstret och fullfölja hans sista önskan om att få höra vad publiken tycker.

I det här inlägget finns originaltexten med som jag aldrig visat för någon tidigare, låten finns på Spotify.
Hoppas att ni finner texten lika vacker som jag gör.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *