Konstnärsskap

Konserten i lördags gick bra. Jag spelade flöjt på några låtar och improviserade hejvilt. Andra låtar sjöng jag stämmor tillsammans med kören. Det intressantaste var när vi sjöng slutlåten ”Thank you for the music” och några av sångarna hoppade över några takter i slutet på låten och hoppade direkt till slutet. Alla vart helt chockade och det var nära att vissa slutade sjunga. Körledaren tyckte att vi skulle hållit masken istället för att se ut som fågelholkar, men å andra sidan trodde alla att det ingick i showen. (trodde dom inte, men det hade dom kunnat gjort :-).

På söndag är det dags igen. Flygel + Sofia = Berns. Då får jag ägna mig åt nåt som jag älskar – spela egna låtar och sjunga. Det ser jag fram emot. Jag tog mig en funderare på om jag ska köra covers också. Jag avskyr att spela covers på egna uppträdanden och tycker inte att det ger nånting. Inte för att jag har gjort det så mycket, men det är inget jag brinner för heller. Däremot spelar jag gärna covers på andra tillställningar, där det inte är min konsert eller om nån har beställt låtar. Men på mina konserter undviker jag det.
Ska jag vara ärlig får många band bättre pröjs om dom spelar covers, men för mig är konstnärsskapet mycket viktigt. Det skulle även vara svårt för mig att lämna ifrån mig en av mina låtar, som är en del av mig själv. Förlag har frågat om jag kan tänka mig att lämna nån låt men svaret är ”Nej!”. Bara om den inte är speciellt skriven till mig själv, vilket många av låtarna är.
Well, jag hoppas vi ses på söndag. För en gångs skull vet jag vad jag ska ha på mig. Det brukar jag annars ha noll koll på, men efter påtryckningar från b.la. mamma har jag försökt skärpa mig. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *