Nyhetsmorgon, spelning

I torsdags kom en taxi och hämtade mig kl. 3 på morgonen! Vi åkte till TV4 studion och jag var så trött att jag inte ens visste vart vi åkte (eller så är det bara en ursäkt för min disträa personlighet :-). När jag kom fram vid kvart i fyra var bara basisten Mackan där från bandet. Dom andra droppade in en och en och vi började rigga upp och soundchecka.
TV4 studion var mycket mindre än vad man får intrycket av på TV. Jag skulle uppskatta det till typ 40 kvadrat. Efter soundchecket blev vi sminkade av riktiga proffssminkörer. Jag avskyr smink men t.o.m. jag tyckte att dom var duktiga på att sminka så att det såg snyggt och naturligt ut.
Efter sminkningen var det dags för frukostbuffé och där satt vi och hängde tills vi skulle spela.
Vi fick spela igenom delar av låtarna innan vi skulle köra dom på riktigt. Den första låten spelades 8.10, och vi körde live så du kan tänka dig hur mycket dötid vi hade innan spelningen. Det är Oggis (Olgas) pappa som har skrivit låtarna. Jag tycker att låtarna är kommersiella men ändå inte, det är ett skönt gung i dom. Dom som spelade i bandet var jättehärliga människor. En av dom -Marie Hagenfeldt- har jag gått i skola med, fast vi har aldrig pratat med varann, men vi blev bra kompisar på en gång. Dom andra var också hur sköna som helst. Musiker har en speciell jargong som jag gillar, och jag upplever att det generellt är lättare att slappna av i musikersällskap än i många andra kretsar. Att lira tillsammans i en studio är en helt annan känsla än att stå och spela framför en publik, man får själv peppa upp sig för spelningen. Första låten vi spelade heter ”Your voice”. Den andra låten heter ”Red”.
Innan giget passade jag på att ta bilder i studion och ni ser några här.

One thought on “Nyhetsmorgon, spelning

  1. Låter som en kul grej att göra.

    Tycker att din röst fungerade jättebra ihop med Maries. Det blev bra kör. Gitarristen körar iofs också, men han hördes inte så mycket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *