Celloarrangemang

Nu är cellostämman klar till musikvideolåten ”It matters now”. Cellist blir Francisca Bergman. Igår sprendade jag över låten till henne. Sprend.com är ett jättebra program som kan maila över filer t.o.m. i waw format. Den komprimerar ner filen och skickar den så att mottagaren kan lyssna inom 48 timmar, sen tas filen bort.
På filen jag skickade hade jag tagit bort alla instrument utom piano och sång, som jag hade dragit ned volymen på. Sen spelade jag in en cello stämma med en synt cello som lät sådär. (Det blir ju alltid 100 ggr bättre med en riktig cello).
Jag scannade in noter också och skickade. Några noter var felskrivna, jag hade skrivit bryggan på låten i G-klav och cellostämmer ska ju nästan alltid vara i f-klav. Den delen ska jag skriva om.
Det låter alltid annorlunda med en riktig cello mot cellon som finns i synten i ett musikprogram. Om jag ska spela in cello med bara syntar måste jag tänka annorlunda. Då lägger jag hellre en hel stråkensemble vilket låter bättre än en enda cello.
På söndag kommer Francisca hit till studion och spelar in. Det blir jätteskoj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *