Musikvideon ett steg närmare

Idag har Francisca varit här och lagt cello på musikvideolåten i min studio. Det är jättesvårt att få intonationen att låta bra. Tonerna blir gärna höga/låga när man spelar in en cello. Jag kommer därför att blanda hennes cello med en synth cello som tar över där det låter surt. Men till största delen kommer hennes cello att ligga, den gör att det låter mer levande. Ett alternativ till en synthcello är att använda autotune. Autotune är en funktion som pitchar tonen så att den hamnar i rätt läge. Enriqe Iglesias har ett rykte om sig att han använder autotune på sina livekonserter för att han sjunger så illa på scenen. (Vet inte om det är sant).
Nu har jag lagt 5 cellotagningar som jag ska klippa ihop till en.
I veckan ska jag prata med Daniel Tidemo som ska spela in videon. Vi kommer att ses nån gång nästa vecka och bestämma mer om scenerna och när vi ska spela in. Jag har tillsammans med en tecknare gjort bilder på hur dom olika scenerna ska se ut i min video. Får se om jag kommer behöva statister också. Håll ögonen öppna… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *