Låtskrivarhets

Nu när det är sommarlov är det ju absolut ingen stress och man behöver inte prestera nåt …. eller?
A) Stämmer      B) Stämmer inte alls X
Nu har jag extra mycket tid över att öva och skriva låtar. Dels har jag gjort en lista på låtar jag ska kunna efter noter och utantill på piano, flöjt och sång + ta ut några låtar. Tidsplanen på mitt mål där är en månad och nu har det gått en och en halv vecka.
Sen har jag fått den crazy idén att jag måste skriva en ny låt varannan dag. Hittills har jag börjat på 4 nya låtar och jag räknar med att ha 12 låtar klara om 2 1/2 vecka. Det finns en stor fälla som man inte får gå i som låtskrivare om man ska klara att prestera så mycket på så kort tid. Det är ett misstag som är väldigt vanligt bland låtskrivare, och om du skriver egna låtar kanske du känner igen dig:
Många låtskrivare är aldrig nöjda med det dom gör, låtarna får mycket kritik och till slut struntar man i allting.
Du tänker kanske att det ändå är positivt att man granskar det man gör kritiskt och det tycker jag med, men gör det aldrig under skapandeprocessen! Då försvinner kreativiteten och kvar blir ingenting mer än dåligt självförtroende.
Själv har jag oftast inga såna tankar. När jag skriver en låt tänker jag oftast att ”det här är det bästa jag skrivit” – vilket låter jättekaxigt – men det funkar. Jag blir superpeppad av att tro på det jag gör! Sen kanske det inte blir så roligt dagen efter när man har kommit ur ”förtrollningen” och sätter sig o ska lyssna på låten. Det har hänt att jag gjort det och tänkt ”Shit, det här låter skit! Fy!” Men jag vet att nästa gång jag skriver kommer jag tycka att den låten är världens bästa låt jag kommer på och det taggar mig.
Det är svårt att ha inspiration hela tiden. Igår hade jag en superdag när jag kom på början på två låtar nästan samtidigt, självklart när jag hade bråttom iväg också. Nu har jag blivit klar med en av låtarna, tyvärr har jag börjat på två andra som inte är klara än och det stör mig lite för jag tycker det är lättare att skriva låten klar när man har den på g. Efter att jag hade börjat skriva skyndade jag iväg på salsa. Det blev salsadans hela kvällen med min kompis Nick, vi hade jätteskoj. När jag kom hem var jag ivrig att lyssna på låtarna och idag är två låtar klara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *