Nu har jag halkat in på countrypop

För några dagar sedan gjorde jag en inspelning på en låt som låtskrivaren Per Lexhed har gjort. Per spelade upp två låtar för mig som han har gjort och ville att jag skulle sjunga in dom i studio. Den ena låten gillade jag inte alls, det var en discolåt och jag gillar genren men låten var inte min stil, vilket jag sa till Pelle. Så fick jag höra den andra låten. Jag har aldrig gillat countrymusik men den här låten var verkligen riktigt bra! Låten är en blandning av country och pop, med ett bra sväng och en riktigt skön vers.
Så vi bestämde ett inspelningsdatum.
Vi åkte till Pelles replokal i Jakobsberg och spelade in där. Det var kul att sjunga in och jag fick ganska fria händer med inspelningen. Pelle sjöng före för att visa hur han ville ha låten. Det var väldigt inspirerande och gjorde att jag hittade några nya melodislingor och sätt att sjunga låten på och andra ställen att sätta andningar och pauser på. I slutet var det ”waila” loss som gällde och så var jag fri att improvisera. Just nu sitter nog Pelle och jobbar på körstämmor att lägga på. Skulle vara kul om det går bra för den här låten. Jag gillade den verkligen och det hörs. Tänk att jag skulle halka in på country. Det hade jag aldrig trott…..

I övrigt håller jag på övar för fullt och så kollar jag lite på bandet. Inget är klart än utan jag väntar tills jag vet ungefär vad som händer innan jag börjar skriva om det. Men det finns ideér på gång.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *