Övning

Allt som jag gör i musiken går i perioder. Nyligen hade jag en period då jag bara producerade musik.
Innan det låg fokus på musikvideon. Nu har jag kommit in i en period då jag vill lägga fokus på övning.
Jag har lagt upp ett mål som ska vara uppnått om en månad. Då ska jag kunna en Chopin nocturne och ett jazzstycke utantill på piano, 3 disco/funklåtar på piano, 3 Norah Jones låtar, ett fiolstycke som jag ska kunna på tvärflöjt: Meditation from Thais, + 3 lektioner avklarade i min flöjtbok ”Advanced method for flute”, öva ”lord of the rings” på flöjt till skiva samt öva in några andra stycken så att jag kan spela dom till noter på piano.

Det är mycket lättare för mig att öva in saker när jag har mål, då vet jag att det kommer att bli så.
Det svåra med att öva in stycken är att det tar ett tag att öva in och det är svårt att höra sin egen förbättring eftersom jag hör mitt eget spel hela tiden och då är det svårt att höra om det har hänt något. Fast jag vet ju på vilken nivå jag ligger nu så då kan jag jämföra om en månad och se om jag kan det jag inte kunde nu.
Idag ska jag fortsätta övningen mot mitt mål och sen blir det nog en del lyssning också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *