Riktig cello ska det vara!

Nu har jag ringt många tidningar inför uppträdandena. DN, SVD, Metro, city, Expressen, Aftonbladet, UNT (Uppsala Nya Tidning) och Radio uppsala. Ska maila samtliga tidningar så får vi se vad dom skriver. På DN och SVD var dom väldigt vänliga och trevliga när dom hörde att Jakob Öqvist ska vara med. Antar att dom gillar honom, ”The voice” (radio/tv-kanalen där Jakob medverkar) ligger precis bredvid deras arbetsplats och många av skribenterna har väl pratat några ord med honom.
Imorrn ska jag till Pedro igen och spela in dom sista sakerna på mina låtar. Det har gått väldigt bra att samarbeta med honom och snart är låtarna färdiga. I måndags la Gabriella Israelsson på cello på en av låtarna ”When the rain” och det kommer bli jättevackert! Vi hade lagt en ”slaskcello” innan så att hon hade nåt att spela efter (+ noter såklart). Slaskcellon fick vi från en synt. När Gabriella var klar med sin inspelning lyssnade vi på båda versionerna. Först lyssnade vi på slaskcellon och jag tyckte det lät sådär. Sen lyssnade vi på hennes levande cello. Jag fick gåshud och en tår i ögat. Det är helt otroligt att det kan vara SÅ stor skillnad på slaskcellon (som ändå var samplad från en riktig cello) och hennes inspelning. Framförallt var det dynamiken och känslan som gjorde det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *