Pianogig med blåsorkester

I lördags var det gig på en bal och då spelade jag piano på 22 låtar. Flera av låtarna saknades noter på och andra fanns det bara basnoter på. Då är det bra att ha musikprogrammet Spotify, så att man kan lyssna på låtarna och lära sig dom. Giget gick ok men det blev en del fel när jag inte visste vilken tonart dom skulle börja i. På ”När vi gräver guld i Usa” hade dom sagt till mig att den gick i c – dur. Då antog jag att dom menade att versen började i c – dur men dom menade refängen. Jag hade inga noter på den utan plockade ut den med hjälp av spotify, och eftersom jag missförstått tonarten blev det helt fel när vi började spela…..
Jag hade bara varit med på ett rep innan. Basisten – som bara varit med på 2 rep – hade också lite svårigheter med vissa låtar. För att ”mörka” det la han en stegvis basgång ibland vilket gjorde att man inte hörde grundtonen i ackordet. Då blev det extra svårt för mig att lägga rätt ackord.
Igår hade jag ett lättare uppdrag. Då var jag på Kulturama och jobbade som pianist åt några sångare. Det var mest poplåtar och ganska enkla låtar att följa. Dessutom fanns alla noter. 🙂
Ikväll ska jag på SMASK (Musikhögskolans Melodifestival).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *