Vad är timing?

Jag har kommit in i ett helt nytt tänkande vad gäller rytm och timing. Per och jag har pratat en del om timing och jag håller på att utvecklas för att nå så långt som möjligt mot en perfekt timing, (vilket i princip är omöjligt för man blir aldrig fulländad). Att veta att jag har saker som jag behöver utveckla är något som verkligen driver mig. På så sätt kan jag hitta utmaningar även i dom enklaste styckena genom att tänka på ett nytt sätt. Att hitta nya saker att jobba med är som att få en ny julklapp, om det är något man tycker är intressant att hålla på med.
Vad är timing? Lyssna på inspelningar av Michael Jacksson så hör du en nästintill perfekt timing. D.v.s Michael vet exakt var han ska slå an tonen och var den ska sluta. Han är medveten om varenda 16 dels underdelning.
För några dagar sen skrev jag en ny låt.
Med mitt nya tankesätt blev det väldigt intressant och annorlunda. Jag började med att skriva text och melodi, men struntade i ackord och sjöng det till ett trumbeat istället. Det blev en helt annan feeling mot mina andra låtar. Mycket utvecklande.
Per och jag skulle setts igen igår men då var jag lite småkrasslig så vi kommer antagligen ses igen nästa fredag. Till dess ska jag öva ännu mer på timingen…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *