”Sträckproddning”

Idag har jag proddat låtar.
Vissa låtar gör man om flera gånger. Dom svänger inte tillräckligt i instrumenten och så får man göra om hela groovet. Det är vad jag har gjort idag, har suttit i typ 12 timmar och proddat.
Ibland kör man fast helt men idag hörde jag sköna basgångar i huvudet och då var det bara att spela in dom.
Det värsta är när jag har spelat in nåt som jag tycker är riktigt bra och så lyssnar jag på det dagen efter och det låter dåligt. Det måste alltid gå några timmar efter att jag har skapat något innan jag vet om det verkligen är bra. Man kan bli så blind av att sitta och ”sträckprodda” låtar, ändå kan man inte sluta.
Brorsan har lagt gitarriff till låtarna och han ska komma och spela in dom om nån vecka. Min andra brorsa ska lägga körstämmor på onsdag.
Anledningen till att jag stressar så mycket med låtarna nu är dels för att jag på torsdag ska träffa dom 2 musiker som eventuellt ska vara med i mitt band och dels för att jag vill lägga upp dom på myspace ungefär samtidigt som musikvideon kommer ut.
Det ska bli kul att träffa musikerna på torsdag. Dom ska spela med en norsk gitarris på Big Ben o sen skulle dom ha nån turné tror jag. Jag o brorsan ska gå på konserten. Det blir spännande för dom sa att dom ibland kommer på vissa låtar på scenen medans dom spelar. Sounds like fun! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *